Ecclestone regeert van 2007 tot 2012 weer over Francorchamps

De beslissing is nog niet officieel, maar dit jaar komt er geen F1-wedstrijd in Spa-Francorchamps. Dat schrijven La Libre Belgique en de kranten van de groep Vers L'Avenir zaterdag.

De onderhandelingen tussen de Waalse regering en Bernie Ecclestone zouden nu betrekking hebben op de periode 2007-2012, waarin de F1-paus uitgebreide voorrechten krijgt.

Ecclestone zou in die vijf jaar de Grote Prijzen in Francorchamps op eigen risico organiseren, zonder enige interventie van het Waalse Gewest. Als tegenprestatie zou het Gewest een eenmalige schadeloosstelling van 18 miljoen euro betalen. Dat bedrag komt bij de 15 miljoen euro infrastructuurwerken die nodig zijn om het circuit te doen beantwoorden aan de veiligheidsnormen.

Dit jaar zou er alvast geen Grote Prijs in Francorchamps worden georganiseerd. Ook de Waalse minister-president Elio Di Rupo laat zich in een interview met Le Soir zaterdag in die zin uit. "Wat ik hoor van experts, is dat het zeer moeilijk, zoniet onmogelijk zal zijn", luidt het.

Volgens de kranten van de groep Vers L'Avenir zou de grote nieuwigheid bestaan in de oprichting van een enkele maatschappij die de organisatie van alle F1-wedstrijden zou overkoepelen en een filiaal zou tellen in elk land waar er Grote Prijzen zijn. Bedoeling zou zijn zo scenario's "à la Defourny" in de toekomst te vermijden.

Nu in het nieuws