Eerste zoon Deens kroonprinselijk paar heet Christian

De op 15 oktober geboren eerste zoon van de Deense kroonprins Federik en kroonprinses Mary heet, zoals werd verwacht, Christian. Het prinsje is zaterdag in een Lutherse kapel in Kopenhagen gedoopt en heet voluit Christian Valdemar Henri John.

Onder de driehonderd gasten bij de doop waren prins Constantijn en prinses Laurentien, alsmede prins Laurent en prinses Mathilde uit België.

Heel Denemarken wist al sinds de geboorte van de kroonprinselijke telg dat deze Christian zou heten. De Deense koninklijke traditie schrijft voor dat alle toekomstige koningen om en om Frederik en Christian genoemd worden.

De 37-jarige kroonprins Frederik trouwde in mei 2004 met de van oorsprong Australische Mary (33). De twee hadden elkaar ontmoet in een bar in Sydney tijdens de Olympische Spelen in 2000.

De geboorte van Christian betekent dat de Deense grondwet niet hoeft te worden gewijzigd. Denemarken kent alleen een mannelijke lijn van troonopvolging, maar de regering had aangekondigd dat de grondwet zou worden aangepast als het eerste kind van Frederik en Mary een meisje zou zijn.

Nu in het nieuws