Alitalia schrapt 130 vluchten wegens stakingsacties

Print
De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia schrapt zaterdag 130 vluchten wegens stakingsacties van het personeel. Binnenlandse vluchten en internationale verbindingen zullen af te rekenen hebben met vertragingen, zo kondigde de maatschappij zaterdag aan.
Sedert donderdag voert het personeel acties. Dat leidde al tot ettelijke schrappingen van vluchten. Ook vrijdag legden piloten, grond- en cabinepersoneel het werk neer om te protesteren tegen het schrappen van 3.700 banen op grond van een in 2004 gelanceerd herstelplan. Zij vinden dat er een saneringsplan moet komen dat "een toekomst mogelijk maakt".

Verwacht wordt dat ook zondag een aantal vluchten zal vervallen, omdat het personeel naar vakbondsbijeenkomsten zal gaan. Volgens de Italiaanse wet moet het personeel garanderen dat er een minimale dienstverlening is op dagen waarop actie gevoerd wordt. Vluchten zijn verzekerd tussen 7 en 10 uur en van 18 tot 21 uur.
De Italiaanse minister van Verkeer, Pietro Lunardi, heeft al gedreigd met sancties nadat de vakbonden hadden geweigerd in te gaan op zijn vraag om de acties donderdag te verdagen. Voor maandag hebben de vakbonden opgeroepen tot een staking.

.

Nu in het nieuws