Minister Fonck zoekt oplossing voor vier weeskinderen in Herstal

Print
Minister voor Kinderwelzijn van de Franse gemeenschap, Catherine Fonck, (cdH) heeft zaterdag aangekondigd dat ze een oplossing zoekt voor de vier weeskinderen die al sinds december 2003 onder de hoede van het OCMW van Herstal zijn. De minister zei dat ze binnen de tien dagen aan tafel gaat zitten met de betrokken partijen. Dat meldt Le Soir.
In november 2003 overleed de biologische moeder van de kinderen. Niet lang daarna overleed ook haar echtgenoot, de biologische vader van een van de kinderen. Over de andere drie kinderen had hij de voogdij.

Sinds het overlijden van de vader, in december 2003, ontfermt het OCMW van Herstal zich over de kinderen van 7, 11, 12 en 14 jaar. De kinderen werden in een onaangepast instituut geplaatst.
Zonder oplossing riskeren de kinderen in juni gescheiden te worden. De minister wil er naar eigen zeggen alles aan doen om de kinderen samen te houden. "Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals de kinderen onderbrengen in een gastgezin of ze thuis laten opvoeden door sociaal werksters", zo meldt het kabinet van Fonck.

.

Nu in het nieuws