Palestijnse politie en veiligheidsdiensten naar stembus

Print
De parlementsverkiezingen in Palestina zijn zaterdag op gang gekomen. De 58.705 leden van de Palestijnse politie en veiligheidsdiensten kunnen sinds zaterdagmorgen hun stem uitbrengen voor de Palestijnse wetgevende raad die 132 leden zal tellen.
Woensdag gaan de stembureaus open voor de bevolking.

Het zijn de tweede parlementsverkiezingen sedert de oprichting van de Palestijnse Autoriteit in 1994. De eerste parlementaire verkiezingen hadden plaats in 1996.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Centrale Verkiezingscommissie stemden ermee in dat de politie- en veiligheidsdiensten zaterdag al naar de stembus kunnen. Zo kunnen ze woensdag instaan voor veiligheidstaken. Dit gebeurt in 33 burgelijke kiesbureaus op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem, in plaats van in hun eigen politiestation of legerbasis. Lokale en internationale waarnemers zullen ook deze stembusgang, tot maandagavond 19 uur, volgen.
De Islamitische Hamas, die voor het eerst aan de verkiezingen deelneemt, riep de politie- en veiligheidsdiensten op voor haar kandidaten te stemmen. Dat moet eerdere verklaringen ontkrachten dat, indien Hamas de verkiezingen wint, het meerendeel van de ordediensten ontslagen zal worden.

.

Nu in het nieuws