Opa uit Lommel veroordeeld tot 3 jaar voor seksueel misbruik kleindochters

Print
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft donderdag een 83-jarige man uit Lommel veroordeeld tot een effectieve celstraf van 3 jaar wegens verkrachting en aanranding van zijn drie kleindochters.
De bejaarde man is ook tien jaar zijn burgerrechten kwijt en moet aan de drie kleindochters 14.000 euro schadevergoeding betalen. Er werd eveneens een deskundige aangesteld om na te gaan of er bij het jongste slachtoffer sprake is van blijvende letsels.

De feiten speelden zich af in Lommel tussen februari 1985 en eind mei 2004. De drie slachtoffers waren bij aanvang van de feiten 10, 12 en 15 jaar oud. Eind mei 2004 legden de drie meisjes samen met twee ooms klacht neer bij de politie van Lommel. De man bekende alleen de feiten die hij gepleegd had met de 15-jarige kleindochter. De rest ontkende hij.
De meest recente feiten gebeurden toen de 15-jarige kleindochter na de dood van haar grootmoeder in 2001 bij de man ging schoonmaken. Ze kreeg geld toegestopt om te zwijgen en werd ook bedreigd met een pistool. Hij dreigde ook met zelfmoord. De middelste kleindochter kreeg verschillende keren 250 euro aangeboden om met hem mee naar boven te gaan. De verklaringen van de kinderen werden bevestigd door een oom, die aanwijzingen in de richting van seksueel misbruik had opgemerkt.
In 1973 werd de man al eens veroordeeld voor zedenfeiten.
Nu in het nieuws