NBMS past nieuwe huisstijl toe op twee stations

Print
De NMBS wil de komende jaren nieuwe informatieborden, pictogrammen, borden boven de stationsloketten, stationshorloges, ticketautomaten en zelfs lichtbakens plaatsen in of rond haar stations.
Daarvoor is een wedstrijd uitgeschreven. Het winnend ontwerp van desiger Stefan Schöning is nu uitgevoerd in het onlangs vernieuwde station van Sint-Niklaas.
De NMBS heeft met haar budget van 5 miljoen euro ook nog centen over om dezelfde signalisatie ook bij wijze van proefopstelling te plaatsen in Ottignies.
Wanneer de nieuwe "huisstijl" in alle andere stations wordt ingevoerd, is koffiedik kijken, zegt directeur-generaal reizigers Leo Pardon van de NBMS. Dat zal onder meer afhangen van de reacties van de reizigers, die daarover bevraagd zullen worden. Er zijn trouwens nog geen budgetten voor een algemene restyling van de NBMS-stations. "Wij zijn geen Belgacom of Omob die op enkele dagen van huisstijl kunnen veranderen".
De perrons van de stations worden niet in het nieuwe kleedje gestoken en dat stemt critici dan weer tot nadenken. Zo wordt de inkomhal van het Sint-Niklase station weliswaar vernieuwd, maar de perrons liggen er voorlopig nog aftands en verouderd bij.
Nu in het nieuws