Hof van beroep stelt notaris aan voor verkoop Antwerp-stadion

Print
Het hof van beroep in Antwerpen heeft op vraag van zakenman Tony Gram een notaris aangesteld die de openbare verkoop van de gebouwen en de gronden van RAFC Antwerp moet realiseren. De beslissing dateert al van vorige maand, maar raakte donderdag pas bekend. In eerste aanleg had de rechter die eis nog afgewezen.
Gram verleende de voetbalclub een tijdje terug een overbruggingskrediet van zo'n 1,5 miljoen euro. De waarborg op dat krediet was een hypotheek op de gebouwen en de gronden van Antwerp. Maar de voetbalclub kon de aflossingstermijnen van dat krediet niet naleven.
De zakenman eist zijn geld terug met intrest. De advocaat van Tony Gram legde daarom een eenzijdig verzoekschrift bij de beslagrechter neer waarin hij vroeg om onroerend beslag te laten leggen op de gebouwen en gronden van de club. Hij kreeg gelijk, maar Antwerp tekende verzet aan tegen dat voorlopige beslag. De beslagrechter besliste in juni 2005 echter opnieuw in het voordeel van de zakenman. Zijn advocaat legde prompt een nieuw verzoekschrift neer met de vraag om ook een notaris aan te stellen. Die eis werd in eerste aanleg afgewezen, maar Gram haalde in december zijn slag wel thuis bij het hof van beroep.
RAFC heeft altijd gezegd dat het geld klaar ligt, maar volgens de zakenman is dat bedrag niet toereikend. Bij de voetbalclub blijft men intussen volhouden dat het niet tot een openbare verkoop zal komen.
Moesten het Bosuil-stadion en de gronden toch verkocht worden, blijft het nog zeer de vraag of Gram daar ooit een eurocent van zal krijgen. De curatoren van het failliete Delsey Airlines, de luchtvaartmaatschappij die Gram in 2002 van Freddy Van Gaever overnam, eisen immers nog zo'n vijf miljoen euro van hem. Het proces daarover gaat in februari van start.
Nu in het nieuws