Twintig bedrijven willen raadzaal Antwerps stadhuis huren

Print
Het afhuren van het Antwerpse stadhuis kan vanaf begin januari. De belangstelling is groot. Twintig bedrijven hebben zich al aangemeld.
De gemeenteraad keurde in december het gebruiksreglement goed van het Open Stadhuis. Voortaan kan je in het Antwerpse stadhuis de Leyszaal, de Trouwzaal, de Wandelzaal, de Collegezaal en de Raadzaal huren. Academische zittingen, voordrachten, recepties, lunches of diners kunnen. Publieke dansavonden, tentoonstellingen of fuiven niet. Op zon- en feestdagen kan je niets huren in het stadhuis. Ook de aanvragen van politieke partijen of ideologisch of religieus gebonden verenigingen voor onder meer persconferenties en publieke bijeenkomsten zijn niet toegelaten.
”De prijzen liggen hoger dan de tarieven van de stad Gent, het Elzenveld, het provinciehuis of anders stadszalen zoals culturele centra of zaal Harmonie. Daarmee wil het stadsbestuur de exclusiviteit van het stadhuis waarborgen”, klinkt het. Voor vier uur (opbouw en afbraak inbegrepen) betaal je voor de Leyszaal en de Trouwzaal 600 euro. Voor de andere zalen bedraagt het tarief 500 euro.
Nu in het nieuws