Stalkster Yves De Ruyter riskeert internering

Print
De 46-jarige Viviane V.d.P. verscheen woensdag voor de Antwerpse rechter omdat ze gedurende meer dan twee jaar dj Yves De Ruyter heeft lastiggevallen. De openbare aanklager vroeg dat de stalkster zou worden geïnterneerd.
Yves De Ruyter (35) staat al twintig jaar achter de draaitafels en maakte internationaal furore als trance-producer. In het uitgaansmilieu heeft hij een heuse sterrenstatus en dat heeft zo zijn nadelen, mocht hij ondervinden. ”Ik heb fans, maar niemand is ooit zo ver gegaan als zij”, vertelt hij over zijn stalkster, die hij in het nachtleven leerde kennen.
”Het begon onschuldig, met cadeautjes en foto’s die ze opstuurde, maar al snel stond ze aan de deur, dikwijls midden in de nacht. En da’s verschieten, want ze is nogal fors gebouwd en heeft roze haar. Ze had ook niet door dat Kelly, die bij mij woont, mijn vriendin is, ook al was ze elke keer aanwezig. In het begin was het nog grappig, maar naarmate de tijd verstreek, werd het echt griezelig. Zo hield ze een logboek bij waarin stond wanneer ik waar aanwezig was, wat ik toen voor kleding droeg en met wie ik had gepraat.”
De Ruyter diende klacht in voor stalking. Bij de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank toonde een geneeskundig verslag aan dat de vrouw psychiatrische problemen heeft. De procureur vroeg de internering aan. De rechter velt een vonnis op 8 februari.
Nu in het nieuws