Moslims heel tevreden over organisatie Offerfeest

Print
De Antwerpse moslims zijn heel tevreden over de organisatie van de rituele slachting van schapen en runderen voor het Offerfeest. De stad Antwerpen kreeg felicitaties van de moskeevereniging Umiva en de Moslimexecutieve.
De Antwerpse moslims offerden dinsdag en woensdag 3.600 schapen en 200 runderen. Om de wachttijd in te korten, werd net als vorig jaar een tijdelijke slachtvloer geopend aan het spoorwegemplacement Noord.
”De organisatie verliep heel vlot en is zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Nordine Taouil, imam en lid van de Moslimraad.
”Antwerpen is een voorbeeld voor andere steden. Ik vernam van mijn collega’s in de Moslimraad dat in Brussel de chaos compleet was. Het goede verloop is te danken aan de samenwerking tussen de dienst Integratie, het secretariaat voor levensbeschouwingen en dialoog Cordoba, de allochtone verenigingen en het stadsbestuur.”
Ook Houssin Ben Hadach blikt tevreden terug op het Offerfeest. ”Bijna niemand had het gevoel tijd te verliezen tijdens het wachten”, zegt de jonge moslim. ”De sfeer was opgetogen. De goede organisatie van het slachten is een erkenning van onze geloofsovertuiging en onze feesten.” Tot nu toe werden nog geen gevallen van thuisslachten vastgesteld door de politie. Er kwamen wel acht meldingen binnen, maar het bleek telkens om loos alarm te gaan.
Nu in het nieuws