ATP Chennai - Vliegen grijpt net naast finale

Print
Kristof Vliegen (ATP-93) is er zondagochtend niet in geslaagd om de finale te bereiken van het ATP-toernooi in het Indische Chennai (hardcourt/380.000 dollar).
Maar het scheelde niet veel. In zijn halve finale tegen eerste reekshoofd Ivan Ljubicic uit Kroatië, de nummer 9 van de wereld, delfde de Limburger pas met 8/6 het onderspit in de tiebreak van de derde set: 6-3, 3-6, 7-6 (8/6). Onze landgenoot kreeg zelfs een matchpunt, maar kon het niet verzilveren. De wedstrijd was zaterdag stopgezet bij een 3-1 stand voor Ljubicic wegens regen.

Vliegen kan terugblikken op een uitstekend jaarbegin met zeges tegen gerenommeerde namen als de Duitser Rainer Schüttler (ex-nummer 5 van de wereld) in de tweede ronde en tegen de Thai Paradorn Srichaphan (ex-nummer 9) in de kwartfinale. Zaterdag kon de Spanjaard Carlos Moya zich al plaatsen voor de eindstrijd in Chennai. Moya (ATP 31), het derde reekshoofd, haalde het van de Tsjech Radek Stepanek (ATP 20), het tweede reekshoofd, met 6-4, 6-7 (5/7) en 7-6 (7/3).
Nu in het nieuws