Duitser Thomas Dressler wint 28ste Fotofestival Knokke-Heist

Print
Thomas Dressler uit Duitsland heeft het 28ste Internationale Fotofestival Knokke-Heist gewonnen. De jury vond zijn foto van een ratelslang in het zand de beste.
De Zilveren Lens gaat naar een andere Duitse fotograaf, Klaus Peter Selzer. De Bronzen Lens is voor de Hongaar Elek Papp. De foto van Martine Debuf uit Zwevezele bleef het langst in de running voor de prijzen. Er zonden 577 fotografen uit binnen- en buitenland 3833 werken in. Het 28ste Internationale Fotofestival Knokke-Heist, met als centrale thema natuur, vindt plaats van 2 april tot en met 28 mei. Tijdens het festival zal een selectie van 180 foto's te zien zijn. Er zijn ook diverse randtentoonstellingen gepland in het Cultuurcentrum Scharpoord, de Lagunahal en het Zwart Huis. De hoofdgastfotograaf is Yann Arthus-Bertrand. Hij brengt zijn tentoonstelling over raspaarden "Chevaux" naar de kustgemeenten.

Nieuw op het festival wordt "Wildlife Photographer of the Year 2006": de reeks winnende foto's van een wedstrijd georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en The Natural History Museum in Londen. Vanaf 29 april zal de "World Press Photo" zich bij de collectie aansluiten.
Nu in het nieuws