VAB-Reisbijstand noteerde 20 procent meer interventies

Print
De reisbijstandsdienst van automobilistenbond VAB heeft tijdens de kerstvakantie ongeveer 20 procent meer interventies gedaan dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De stijging is volledig voor rekening van technische bijstand.
Door de goede wintersportcondities zijn skiongevallen minder talrijk en met minder zware gevolgen, luidt het. De totale balans van het aantal interventies is nog niet gemaakt. Marc Van Damme, verantwoordelijke Verkeersinformatie bij VAB, verwacht echter geen grote schommelingen meer. Het merendeel van de mensen is ondertussen immers al teruggekeerd van vakantie of komt voornamelijk in de loop van de voormiddag terug aan. Door de aanhoudende lage temperaturen -tot -23 graden in Frankrijk- hadden pechverhelpers gisteren/zaterdag nog de handen vol bij vakantiegangers die hun wagen, na een week stilstaan, niet meer aan de praat kregen. In Frankrijk verliep een en ander niet van een leien dakje. Door de wegentoestand in de Alpen raakten de depannagediensten soms moeilijk ter plaatse.

Vergeleken met vorig weekend werden minder interventies genoteerd. Toen lag op vrijdag en zaterdag het zwaartepunt in de tussenkomsten tijdens de kerstvakantie. In de eerste week werd zelfs een stijging met 35 procent genoteerd tegenover vorig jaar. Door te toen extreme sneeuwval en de daaropvolgend koude kregen heelwat toeristen af te rekenen met technische problemen aan de wagen.
Nu in het nieuws