Nederlandse politie vindt drie babylijkjes in Beverwijk

De Nederlandse politie heeft in Beverwijk drie babylijkjes aangetroffen in en om een woning. De Nederlandse justitie maakte dit zondagochtend bekend en bevestigde daarmee een bericht in De Telegraaf.

Belga

De moeder van de kinderen zit vast, de vader is inmiddels weer op vrije voeten. De politie onderzocht eind december de mysterieuze dood van een pasgeboren baby in Beverwijk. Het lichaam van dat kindje was aangetroffen in een woning in Alkmaar, maar het onderzoek verplaatste zich naar Beverwijk toen bleek dat de baby daar geboren was. In Beverwijk vond de politie kort daarop de drie andere lichaampjes. Volgens de persofficier is dat toen niet bekendgemaakt "omdat de commotie rondom zulk nieuws het onderzoek zou storen". Daarnaast wilde justitie eerst een DNA-onderzoek uitvoeren om te zien of de vier kinderen allemaal van dezelfde ouders waren.

Het zou gaan om zeer jonge baby's die uit vrees voor ontdekking van de zwangerschap en bevalling zijn gedood. Justitie verdenkt de vader (35) en moeder (29) van kindermoord of doodslag. Een rechercheteam van 25 mensen doet verder onderzoek naar de zaak.

Nu in het nieuws