Hond sleurt peuter uit buggy

Een anderhalf jaar oude peuter is zaterdagmiddag in het Nederlandse Barneveld door een agressieve hond uit zijn buggy gesleurd en meters ver over de straat gesleept.

De hond greep het kind in het gezicht, aldus een woordvoerder van de politie. Het jongetje is in ernstige toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het zou gaan om een hond van het type American Staffordshire Terriër. De 37-jarige eigenaar verklaarde dat hij de hond in Spanje heeft gekregen. De politie onderzoekt nog of de soort voorkomt op de lijst van verboden rassen, zei de woordvoerder. De aangevallen peuter was met zijn oma op stap. Volgens getuigen viel de hond het kind schijnbaar zonder aanleiding aan. Het dier liet het meegesleepte jongetje pas los toen omstanders hem fors aanpakten, aldus de politie. Het kind is eerst naar het ziekenhuis in Ede gebracht, maar later overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Utrecht.

Nader onderzoek moet uitwijzen of de eigenaar van de hond strafbaar is. Het dier is meteen in beslag genomen. Een dierenarts heeft hem laten inslapen.

Nu in het nieuws