Gezondheidstoestand Sharon ongewijzigd

Print
De toestand van de Israëlische premier Ariel Sharon is onveranderd. Een woordvoerder van het Hadassah Ein Kerem-ziekenhuis noemde zijn toestand zondagmorgen "ernstig, maar stabiel".
Binnen enkele uren volgt een meer uitvoerig verslag. "Er werd geen wijziging vastgesteld in de gezondheidstoestand van de eerste minister. Hij blijft kritiek en stabiel", zei woordvoerder Ron Krumer. Vandaag/zondag zouden de artsen beslissen over de verdere behandeling van de 77-jarige Sharon en zich beraden over het stopzetten van de kunstmatige coma waarin de Israëlische premier ligt. Dat moet het mogelijk maken na te gaan hoeveel schade werd berokkend door de beroerte die aan de basis lag van zijn opname in het ziekenhuis. De scan die zaterdagnamiddag werd genomen, toonde naar verluidt een "lichte verbetering".

Dokter Jose Cohen, die Sharon driemaal opereerde sinds zijn hospitalisatie, zaterdag op de Israëlische televisie dat Sharons kansen op overleving "erg groot" zijn, maar dat het moeilijk was te voorspellen hoeveel schade zijn hersenen hebben opgelopen. Zondag zit premier ad interim Ahud Olmert voor het eerst de wekelijkse vergadering van het Israëlische kabinet voor. Volgens de krant Jerusalem Post zouden enkele militaire en veiligheidsrapporten op de agenda staan. Ook moet Olmert zich buigen over enkele punten in verband met Financiën, een portefeuille die hij eveneens bezit. Op zijn agenda zou ook een persontmoeting staan over de begroting 2006.
Nu in het nieuws