Koen Dillen (VB) verlaat Antwerpse gemeenteraad

Het gemeenteraadslid Koenraad Dillen (Vlaams Belang) neemt ontslag uit de Antwerpse gemeenteraad. Hij verhuist begin volgend jaar naar Schoten, waar hij wellicht ook zal opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

jforier

Koenraad Dillen, zoon van Vlaams Blok-stichter Karel Dillen, zat sinds 2000 in de Antwerpse gemeenteraad. Hij wordt er waarschijnlijk vervangen door Emile Verrijken, die tijdens de vorige legislatuur al in de gemeenteraad zat. In de lijst van de opvolgers, wordt Verrijken voorafgegaan door Geert Van Cleemput en Clement Van Caimere. Die laatste ziet af van zijn zitje in de gemeenteraad. Geert Van Cleemput is uit de partij gestapt na onenigheid met Filip Dewinter over de koers van de partij.

Van Cleemput, gewezen coördinator van de studiedienst van het Vlaams Blok, is doctor is de Griekse wijsbegeerte en gaat waarschijnlijk in Griekenland wonen en werken. In het andere geval is het niet uitgesloten dat Van Cleemput toch zijn zitje in de gemeenteraad claimt. Al zal dat dan als onafhankelijke zijn.

Vastgoed

Jobs in de regio