Muslin verlaat Lokeren en trekt naar Lokomotiv Moskou

Print
Slavoljub Muslin blijft nog drie wedstrijden aan als trainer bij voetbalclub Lokeren. De Serviër, die bij de eersteklasser nog tot juni een contract had, ondertekende maandag immers een verbintenis van twee seizoenen als oefenmeester bij het Russische Lokomotiv Moskou, waar hij vanaf 1 januari aan de slag gaat.
Dat bevestigt Muslin aan Belga. Lokeren moet dus op zoek naar een nieuwe coach. Muslins eerste wedstrijd met Lokomotiv wordt een wedstrijd in de 1/16de finales van de Uefa Cup. Half maart start hij de competitie met zijn nieuwe club, die het pas afgelopen seizoen als derde eindigde. Dat het vertrek van Muslin nakend was, is geen nieuws. De Serviër gaf tijdens de eerste persvoorstelling bij Lokeren al te kennen dat hij boordevol ambitie stak en dat de Waaslandse club wellicht enkel een passage was. Dat die tijdsspanne zo kort zou zijn, had hij wellicht ook niet gedacht.

"Ik heb een voorstel gekregen dat ik simpelweg niet kon weigeren. Ik heb dan ook vandaag mijn handtekening gezet onder een contract dat me verbindt met Lokomotiv Moskou voor de periode van twee seizoenen en nog een seizoen als optie", bevestigt Muslin. "In het voetbal kan het allemaal vlug gaan. Nochtans was het mijn bedoeling om mijn contract bij Lokeren uit te doen, maar de Russen konden zoveel meer tegenover mijn verbintenis in België stellen, dat ik wel moest zwichten. Vooral op sportief vlak dan. Lokomotiv Moskou speelt bijna elk jaar de Champions League. Ook de groeimogelijkheden bij dat team zijn beter. Zeker financieel staat de club enorm sterk. Ik verlaat Lokeren met een heel voldaan gevoel. Ik had het hier echt naar mijn zin. Het was leuk werken met de spelers, en ook de supporters waren schitterend. Het wordt afwachten wie Moskou loot voor de 1/16de finales in de Uefa Cup, maar vergeet niet dat ik nog drie wedstrijden in de dug-out ga zitten als coach van Lokeren. Ik wil eindigen in absolute schoonheid. Dat betekent een glansprestatie tegen La Louvière en Genk, en zeker in het bekertreffen met Beveren", dixit Slavoljub Muslin.

Sportief directeur Willy Verhoost moet straks met voorzitter Roger Lambrecht op zoek naar een nieuwe trainer. "Tot op heden is Muslin hier nog altijd de hoofdcoach, en dat blijft hij tot aan de winterstop. Er circuleren natuurlijk tal van namen, maar dat zijn gissingen. Wij zullen rustig uitkijken naar een nieuwe trainer. Daar is thans geen haast bij, we hebben er immers nog altijd een. En ik moet toegeven dat wij geen slechte keuzes hebben. Als je ziet dat Moskou onze coach komt weghalen, dan hadden wij met Muslin een goede man in huis. Wie zegt niet dat we opnieuw kunnen stunten met een andere naam? We vinden wel een oplossing, wees gerust", gaf Willy Verhoost mee.

.

Nu in het nieuws