Jorge Costa tekent voor 18 maanden bij Standard

Print
De Portugese verdediger Jorge Costa heeft maandag een contract voor 18 maanden bij voetbalclub Standard Luik ondertekend.
De 34-jarige Costa bereikte vorige week al een principeakkoord met de eersteklasser, maar moest eerst nog zijn contract bij FC Porto laten ontbinden vo/o/r hij bij de Rouches kon tekenen. Vrijdag gingen Porto en Costa in alle vriendschap uit elkaar. De Portugees, die het nummer 3 zal dragen, mag vanaf januari voor Standard voetballen. Jorge Costa (°14 oktober 1971, 1m88, 86 kg) is een kopbalsterke centrale verdediger. Hij startte zijn carrière bij CS Martimo (1991-1992) en kwam in 1992 bij FC Porto terecht. Van december 2001 tot juni 2002 werd hij uitgeleend aan het Engelse Charlton Athletic. Dit seizoen kwam hij onder de Nederlandse trainer Co Adriaanse nog amper aan spelen toe. In de competitie speelde hij geen enkele wedstrijd, in de Champions League mocht hij wel zeven keer opdraven.

Costa was vijftig keer Portugees international. Met José Mourinho als trainer won hij in 2003 de Portugese titel en de UEFA Cup en in 2004 de Champions League. Bij Standard vindt Costa zijn landgenoten Sergio Conceiçao en Almani Moreira terug en kan hij zich verder in het Portugees onderhouden met de Brazilianen Michel Garbini, Carlos Alberto de Almeida en Wamberto.

.

Nu in het nieuws