Regering verkoopt "Hengelhoef" en "Zon en Zee"

De federale regering verkoopt de voormalige opvangcentra voor asielzoekers in Westende en Houthalen-Helchteren.

Belga

Het domein "Zon en Zee" in Westende is voor 9,005 miljoen euro gekocht door een consortium rond agence Depoorter uit Middelkerke, zo werd vernomen van Charles Depoorter.

"Hengelhoef" gaat voor 5,35 miljoen euro naar de West-Vlaamse immobiliënmaatschappij Twin Properties.

De regering kocht "Zon en Zee" en "Hengelhoef" indertijd voor respectievelijk 13,6 en 19 miljoen euro om er een asielcentrum onder te brengen. Beide centra zouden opnieuw een toeristische bestemming krijgen.

Twee jaar geleden sloot de regering het centrum in Westende. Sindsdien stond "Zon en Zee" leeg en zocht de regering een nieuwe eigenaar. Meer dan 20 bouwpromotoren brachten een bod uit. Uiteindelijk werd "Zon en Zee" toegewezen aan de hoogste bieder.

Twin Properties uit Oost-Duinkerke bracht vorige week samen met een tiental andere kandidaten een bod uit op het domein "Hengelhoef". Het bod van de maatschappij werd als hoogste weerhouden. Ook de Nederlandse groep Oostappen, de huidige eigenaar van het subtropisch zwembad en de camping op Hengelhoef, bevonden zich onder de bieders.

De verkoop aan Twin Properties, één van de vroegere aandeelhouders van de laminaatfabriek Quick-Step, heeft betrekking op het voormalige congrescentrum, de vakantiehuisjes en 30 hectare grond. De nieuwe eigenaars willen van vakantiehuisjes verhuren en verkopen.