Francorchamps: Bernie Ecclestone voor GP zonder garanties

Tijdens een onderhoud in Londen met vertegenwoordigers van de promotiemaatschappij van het F1-circuit van Spa-Francorchamps (SPSF) en zijn Belgische vertegenwoordiger André Maes, heeft de F1-baas Bernie Ecclestone maandag benadrukt bereid te zijn de GP volgend jaar te organiseren.

Belga

Hij liet officieel weten de Waalse regering niet te zullen vragen zich borg te stellen. Een formele beslissing over de organisatie van de GP is nog niet genomen. "Iedereen heeft zijn voorstellen naar voren gebracht. Die moeten nu op papier worden gezet en worden uitgewisseld. Nadien nemen we contact op voor een volgende ontmoeting", verklaarde André Maes, de Belgische vertegenwoordiger van Ecclestone, na afloop van het onderhoud.

Ook al werd nog geen officieel document ondertekend, toch lijkt het erop dat Ecclestone in pole position staat om de GP 2006 te organiseren, hijzelf of via een nog op te richten vehikel. Ecclestone maakte maandag gewag van een nieuw contract "dat gunstig zou zijn voor de Waalse regering en dat zou vermijden dat zij risico's moet nemen". Maar, het contract zou ook goed zijn voor "hemzelf". De SPSF-verantwoordelijken reageerden tevreden op het onderhoud. "De zaken schieten goed op en de wil is er bij alle partijen om te werken op basis van het kader dat de regering heeft uitgewerkt", vertelde Libert Froidmont, voorzitter van de Beheers- en Participatiemaatschappij Sogepa, die in Londen aanwezig was als lid van de raad van bestuur van SPSF.

Ecclestone had maandag overigens ook een ontmoeting met de organisator van de GP 2004 en 2005, Didier Defourny, en zijn advocaat Didier Putzeys. Het ging naar verluidt om een privé-onderhoud. "Er werd geen complot gesmeed. Ecclestone wou praktische informatie over de organisatie van de GP. Hij verklaarde dat er geen probleem zou zijn, mocht hij over voldoende financiële middelen beschikken. Met het onderhoud wou Ecclestone zijn vertrouwen bevestigen in mijn cliënt", verklaarde de advocaat, die wel benadrukte dat uit het gesprek niet mag worden afgeleid dat Defourny ook zal instaan voor de volgende GP.