Gratis met bus en tram tijdens oudejaarsnacht in Antwerpen

Wie bus of tram neemt tijdens oudejaarsnacht in de provincie Antwerpen, kan dat in 59 steden, gemeenten en districten gratis.

Belga

Inwoners kunnen de biljetten al vanaf deze week afhalen in de jeugddienst van hun stad, gemeente of district. Dat meldt De Lijn maandag.

De Lijn Antwerpen zet tijdens oudejaarsnacht 103 extra chaufeurs in. Naast een groot deel bestaande lijnen zullen er ook tien feestbussen rijden. Het extra aanbod wordt betaald door de provincie Antwerpen en 59 lokale overheden. Mensen met een abonnement op de Lijn hoeven op oudejaarsnacht ook niet te betalen.

De gratis oudejaarsnachtbiljetten kunnen nu al afgehaald worden. Een overzicht van de afhaalpunten is te vinden op www.provant.be/feestbussen. De biljetten kunnen ook op de avond zelf bij de chauffeurs gekocht worden. Het biljet is geldig van 31 december 2005 vanaf 19 uur tot 1 januari 2006 om middernacht. Het biljet is goed voor een onbeperkt aantal ritten met de bussen en trams van De Lijn in die periode. Reizigers die niet in één van de deelnemende steden, gemeenten of districten wonen, kunnen een speciaal oudejaarsnachtbiljet kopen voor 2,5 euro./

Nu in het nieuws