Familie Mohn wil Frère uit Bertelsmann uitkopen

Print
De familie Mohn, die ongeveer 74,9% van het uitgeversconcern Bertelsmann controleert, wil het belang van 25,1% van GBL, de holding van Albert Frère, in de Duitse mediagroep uitkopen. Dat schrijft de Suddeutsche Zeitung, zonder bronnen te vermelden.
Volgens de Duitse krant is het belang van de Frère-holding in Bertelsmann tussen 7 en 8 miljard euro waard. GBL verwierf het belang in Bertelsmann in 2001, in ruil voor zijn 30%-belang in de RTL Group.

Het bericht volgt op een ander bericht van vorige vrijdag, als zou GBL Bertelsmann tot een beursgang willen dwingen. Dat schreef het persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. GBL wou vrijdag geen commentaar geven op het bericht.
Een woordvoerder van Bertelsmann zegt dat GBL vanaf mei 2006 zijn belang van 25,1% mag verkopen in de markt. Dit werd overeengekomen in 2001. "Wij hebben tot vandaag evenwel van GBL geen enkele indicatie ontvangen dat zij hun belang in Bertelsmann willen verkopen." De woordvoerder benadrukte vrijdag nog dat er geen enkel plan bestaat van andere aandeelhouders van Bertelsmann om aandelen te verkopen of naar de beurs te brengen.

.

Nu in het nieuws