Personeel De Post staakt massaal in Wallonië

Print
De stakingsactie van het personeel van De Post in Wallonië wordt in Bergen-Borinage, het westen en centrum van Henegouwen en Luik goed opgevolgd. Dat zegt de CGSP-vakbond.
"De staking wordt voor gemiddeld 90 procent opgevolgd in het westen van Henegouwen, in Bergen-Borinage en in Centre", verduidelijkt Christian Verlinden van de CGSP. "Indien de vakbonden geen verandering opmerken, kunnen de acties zelfs nog harder worden".
Ook in Luik staakt De Post. "De actie wordt voor 100 procent gevolgd", aldus vakbondsafgevaardigde Luc Martinez. De stakingsposten werden zondagnacht geplaatst aan het sorteercentrum van Luik en aan alle distributiecentra. De staking legt zo goed als het hele postverkeer in Luik lam en zal zeker nog duren tot maandag middernacht. Dinsdag zou alles terug normaal moeten verlopen, maar de vakbonden sluiten niet uit dat er ook dan nog acties zullen worden gehouden.
In Brussel werd enkel het postsorteercentrum in Etterbeek getroffen door de staking van De Post in Wallonië. Volgens een woordvoerder van de Brusselse afdeling van De Post is het echter nog te vroeg om te spreken over eventuele hinder in de hoofdstad.

De stakingsactie komt er uit protest tegen de duizend banen die dreigen verloren te gaan en de reorganisatie door de inwerkingtreding van 'Georoute 2'.

.

Nu in het nieuws