KBC Bank neemt belang ABN Amro in Hongaarse bank over

Print
KBC Bank koopt het belang dat de Nederlandse bank ABN Amro nog heeft in de Hongaarse K&H Bank, over. De Belgische bank betaalt 510 miljoen euro voor het belang van 40,2 procent. KBC Bank drijft haar belang in K&H Bank zo op van 59,4 procent tot 99,6 procent. Dat melden KBC en ABN Amro maandag in een gezamenlijk persbericht.
"De geplande participatieverhoging past volkomen in de strategie van KBC om haar activiteiten in Centraal- en Oost-Europa en dus haar tweede thuismarkt verder uit te diepen", aldus het persbericht. "De beslissing van ABN AMRO om haar aandeel in K&H te verkopen, strookt met haar strategie niet-kernactiva af te stoten en zich toe te spitsen op een sterk intern kapitaalbeheer", klinkt het voorts.

K&H Bank is de op een na grootste financiële instelling in Hongarije met een marktaandeel van 11,1 procent. De nettowinst over 2004 bedroeg 78 miljoen euro. De bank richt zich vooral op retailbankverzekeren, assetmanagement en corporate banking. Zij telde eind 2004 3.863 personeelsleden en beschikt over zo'n 160 bankkantoren.

.

Nu in het nieuws