Gewonden bij bomexplosie op plein in Athene

Print
Bij een bomaanslag op het Syntagmaplein in het centrum van de Griekse hoofdstad Athene zijn vanmorgen vroeg twee mensen lichtgewond geraakt. Het postkantoor op het plein en een aantal andere bedrijfspanden raakten beschadigd.
BR> Kort voor de explosie kwamen bij een krant in Athene twee telefonische bommeldingen binnen. Een van de bellers, die niet zei namens wie hij sprak, zei dat er een aanslag gepleegd zou worden op het aan het plein gelegen ministerie van economie. Dat liep geen schade op.

In juni raakte het ministerie van arbeid zwaar beschadigd bij een bomaanslag. De verantwoordelijkheid daarvoor werd opgeëist door een groep genaamd de Revolutionaire Strijd, die zei dat de aanslag was bedoeld als protest tegen maatregelen van de regering op het gebied van de arbeidsmarkt. Maandag begint een reeks door de bonden uitgeroepen stakingen tegen regeringsmaatregelen in de publieke sector.
De gewonden, onder wie een kioskhouder, werden met snijwonden in het ziekenhuis opgenomen. De aanslag werd volgens de politie waarschijnlijk gepleegd met een bom die in een bak achterop een motor zat.

.

Nu in het nieuws