Terrorismeproces: Hakimi ontkent terroristische bedoelingen

Print
De verdediging van Abdelkader Hakimi, een van de hoofdbeklaagden op het proces rond de terroristische groepering Groupe islamique combattant marocain (GICM), heeft maandag de vrijspraak gevraagd voor zijn cliënt voor de aanklacht rond terroristische bedoelingen.
Abdelkader Hakimi wordt door het federaal parket beschouwd als een van de kopstukken van de radicale islamitische bende. Voor de correctionele rechtbank is tien jaar cel geëist tegen de man. Hoewel Hakimi de beschuldigingen over gebruik van valse documenten en illegaal verblijf in ons land toegeeft, ontkent hij elke terroristische bedoeling. In het dossier is op geen enkel moment sprake van een aanslag en er zijn geen wapens of explosieven teruggevonden. "Niets kan de ontkenning van Hakimi weerleggen", aldus een van de advocaten van de beschuldigde, Laurent Kennes.
De verdediging had het ook over ondervragingen in Frankrijk en Marokko van gedetineerden die Hakimi beschuldigen en over rapporten van de staatsveiligheid die aan de basis liggen van het dossier. Volgens meester Sven Mary, die onontvankelijkheid pleit, zijn er aanwijzingen dat de staatsveiligheid illegaal is overgegaan tot opsporingen en onderzoek.

.

Nu in het nieuws