Boudewijnstichting steunt peter-meterproject kansarme jongeren

Print
In de provincie Antwerpen is men gestart met een peter- en meterproject voor kansarme jongeren door universiteits- en hogeschoolstudenten. Het is een van de initiatieven die worden ondersteund door de Steunraad Antwerpen van de Koning Boudewijnstichting.
Die steunraad wil voortaan de nadruk leggen op de communicatie over de talrijke projecten die in de regio lopen.

In Antwerpen is er al tien jaar een plaatselijke steunraad van de Koning Boudewijnstichting actief. Die heeft met Ludo De Keulenaer (CEO van auditkantoor Deloitte) een nieuwe voorzitter in opvolging van baron Paul Buysse.
De Keulenaer zei maandagochtend op een persconferentie dat de steunraad voortaan meer de nadruk zal leggen op communicatie en minder op geld inzamelen. "De Koning Boudewijnstichting heeft per jaar honderden positieve projecten lopen die de verzuring in de samenleving tegengaan. Het gaat om projecten die dicht bij de mensen staan en het verschil maken", aldus De Keulenaer.
De steunraad roept haar sponsors, onder meer uit het bedrijfsleven, op om zich te associëren met een bepaald project, bij voorkeur in hun onmiddellijke omgeving en één waar ze een band mee hebben. Daarna zouden er er dan in hun interne communicatiekanalen (het bedrijfsblad, de website,...) de nadruk op moeten leggen. "Dat zet de positieve acties in de verf", aldus De Keulenaer.
De nieuwe strategie wordt vanavond uit de doeken gedaan tijdens een ontvangst van de steunraad in het Antwerpse stadhuis.

De steunraad heeft in Antwerpen ook al zelf projecten opgestart. In drie scholen in Antwerpen, één in Mechelen en één in Turnhout loopt een project waarbij jonge mensen die studeren aan universiteiten en hogescholen, kansarme jongeren opvangen, ze opvolgen in het middelbaar onderwijs en ze begeleiden naar het hoger onderwijs, aldus secretaris-generaal van de steunraad Luc Muylaert, die in het dagelijkse leven beheerder is bij de Nationale Bank.
Het peter-meterproject loopt in het Koninklijk Atheneum, het Sint-Norbertusinstituut en het Van Celstinstituut in Antwerpen, het Onze-Lieve-Vrouw Haminstituut in Mechelen en de Stedelijke Handelsschool in Turnhout. Het loopt in samenwerking met de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen, de stad, de provincie en de steunraad, die het volgens Muylaert substantieel ondersteunt.
Bij succes zal het op een ruimere school worden ingevoerd, aldus Muylaert, die er op wees dat Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke het project genegen is en eventueel wil uitbreiden naar andere provincies.

.

Nu in het nieuws