Politie pakt mannen op die er met taxi vandoor gingen in Antwerpen

Print
Aan het bioscoopcomplex Metropolis in Antwerpen heeft de politie zondagavond twee Esten van 31 en 37 opgepakt die kort daarvoor een taxichauffeur bedreigd en beroofd hadden van zijn voertuig.
De chauffeur, een 63-jarige man uit Boortmeerbeek, bleef daarbij ongedeerd. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.

De taxichauffeur pikte het duo rond 22.40 uur op aan het station van Mechelen. De mannen vroegen hem in het Engels om hen naar het centrum van Antwerpen te brengen. Op een verlaten plek in de buurt van de Noorderlaan kreeg hij het bevel om te stoppen. Eén van hen trok vervolgens een wapen. De chauffeur sprong nog snel uit de auto en ging er vandoor.
De twee 'klanten' reden met zijn taxi weg. De chauffeur hield een voertuig tegen en zette samen met de bestuurder de achtervolging in. Ze raakten het spoor echter bijster. Ondertussen was ook al de politie verwittigd.
Die vond de gestolen taxi rond 23.20 uur in de Bredastraat. De agenten deden nazicht in de buurt en troffen op de trap aan de achterkant van het bioscoopcomplex Metropolis twee mannen aan die aan de beschrijving van de taxichauffeur voldeden en ook een wapen bij zich hadden. Ze waren rustig een sigaretje aan het roken. De politie pakte het duo op en bracht hen naar het commissariaat. Ze gaven toe dat ze in Mechelen plots het idee hadden gekregen om een taxi te stelen. Ze hadden het voertuig moeten achterlaten, omdat het autoalarm begon te loeien. Beiden worden in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter geleid. Die moet beslissen over hun eventuele aanhouding.

.

Nu in het nieuws