Veld in ruil voor kantine

Print
De herrie omtrent de plaatsing van een zendmast op het voetbalterrein van KFC Linda levert een verrassend voorstel op. Jan Verhaert OGB-VLD) lanceerde het voorstel de Linda-terreinen aan de gemeente te schenken in ruil voor een gebruiksrecht en een nieuwe kantine en kleedkamers.
BR> De weigering van het Olense schepencollege om een zendmast plaatsen op de terreinen van KFC Linda betekent voor de Olense voetbalclub een flinke financiële kater. De club rekende immers op een jaarlijks inkomen van 4.000 euro. Met dat geld wilde KFC Linda een lening afbetalen om een nieuwe kantine en kleedkamers te bouwen.
Oud-burgemeester en vroeger bestuurslid van KFC Linda Jan Verhaert legt nu een volledig nieuw plan op tafel. Als KFC Linda de voetbalgronden aan de gemeente schenkt, geeft Olen in ruil gebruiksrecht van diezelfde terreinen en bouwt de gemeente een eigentijdse cafetaria en kleedkamers.
Volgens Verhaert kan eenzelfde plan gekopiëerd worden voor de voetbalterreinen van AOVV in Onze-Lieve-Vrouw- Olen. Ook die club heeft eigendommen in woongebied. Het Olense gemeentebestuur werkt al plannen uit voor een nieuw gemeentelijk sportcomplex op de terreinen van KFC Buul.

.

Nu in het nieuws