Volleybal: Winst voor Roeslare, Lennik en Averbode

Print
Na een 3-1 zege in de topper tegen Maaseik hield Roeselare de touwtjes strak bij hekkensluiter Puurs. Dat was ook nodig, want de Klein-Brabanders ontfutselden de ietwat vermoeid ogende kampioen één set. Averbode en Lennik hadden alvast veel minder moeite met Haasrode en Menen.
Averbode 3 - Haasrode 1 De Brabantse topper had de allure van een heuse thuisdemonstratie. Met Haesevoets voor Melis, die pas in de derde set zou inkomen, greep Averbode overtuigend de openingsfase. "Dan dommelde de ploeg helemaal in," zag Ivo Verheyden het tegen de gang van het spel 1-1 worden. Maar de abdijploeg, met Simovski als absolute uitblinker, gaf Haasrode in set drie en vier geen schijn van kans.

Menen 1 - Lennik 3 Lennik startte met Gertjan Claes in de basis. Tom Schrijvers verdween tot 20-25 in de derde set voor Borremans naar de bank. Ondertussen hadden de Pajotten wel 1-1 gelijk gesteld. In fase drie kantelde het scenario totaal. Bij 23-24 talmde de Braziliaan Monzillo niet. Volgde nog een vierde herneming, waarin de bezoekers via 5-8 en 14-20 niet werden bedreigd. Hoofdaanvaller Ricardo De Paula scoorde het winnende punt.

Puurs 1 - Roeselare 3 In de eerste en tweede set gaf Kristof Hoho met lucratief aanvalswerk de doorslag. "Na 14-25, een formaliteit voor Roeselare, heeft Puurs zich geweldig herpakt," zei Jan Lauwers. In de tweede set dreef de thuisploeg al een stuk beter mee. En hardklopper Jan Bolehovsky verraste de kampioen in de derde herneming. Bij 20-24 in de vierde doorgang trok Roeselare, na acties van Dewes, Marquez en Contreras, dan toch het laken naar zich.

.

Nu in het nieuws