Niels Albert regeert op Kievitsheide

Print
Zelfs een valpartij bij de start heeft Niels Albert niet kunnen beletten om met groot vertoon een twaalfde seizoenzege aan zijn palmares toe te voegen in de A-veldrit in Rijkevorsel.
"Er is zondag alleen de Wereldbekerwedstrijd in Wetzikon", zei Niels Albert voor de start. "Ik voelde er niet veel voor om die verre trip te maken vandaar dat ik naar hier ben gekomen. Een mooie omloop. Dus ik ga er voor."
Bijna kwam er een kink in de kabel want Niels ging in de begingfase van de wedstrijd onderuit. Het sein voor David Willemsens om de gashendel open te draaien en er bolle bak tegen aan te gaan. "Net toen ik een mooie voorsprong bij elkaar had, kreeg ik af te rekenen met een lekke band", zuchtte David na de wedstrijd. Intussen had Albert de achtervolging ingezet. Na nauwelijks drie ronden zat hij al in het spoor van Willemsens. En het was erop en erover. Willemsens, opnieuw het slachtoffer van een lekke band, moest lijdzaam toezien hoe ook Arne Daelmans hem voorbijsnelde. Albert werd niet weer bedreigd en snelde solo naar zijn twaalfde seizoenzege. Achter de Baalenaar pakte een dolgelukkige Arne Daelmans de tweede plaats. "Na drie operaties en een revalidatie van meer dan een jaar is dit een opsteker", glunderde Arne. "Een wenk naar de sportbestuurders dat ik nog niet afgeschreven ben en er alles aan doe om terug veldrijder te worden." Achter het trio Albert, Willemsens en Daelmans vochten Tom De Kort en de Eddy Van Bouwel, leider in de tussenstand van het Regelmatigheidscriterium de Moedige Veldrijder een verbeten duel uit dat uiteindelijk in het voordeel van De Kort verliep.

.

Nu in het nieuws