Afscheid van George Best

Print
Duizenden Ieren trotseerden zaterdag de regen in de straten van Belfast om een laatste eresalut te brengen aan voetballegende George Best die begraven werd in zijn geboortestad.
Aan de bescheiden ouderlijke woning was voor het vertrek van de rouwstoet in alle intimiteit een religieuze dienst gehouden.

Daarna vertrok de rouwstoet met de lijkkist door de straten van het protestante deel van Belfast waar, ondanks de koude en de regen, duizenden protestanten en katholieken waren opgekomen om de legendarische speler een quasi nationale uitvaart te bezorgen. Het stoffelijk overschot van de 59-jarige Best was vrijdag, vergezeld door zijn enige zoon Calum en zijn vriend en agent Phil Hughes, aan boord van een privé-jet overgebracht van een Londens ziekenhuis naar het Noord-Ierse Belfast.

Voormalige spelers van de Ierse nationale ploeg, vrienden en familieleden droegen om beurten de lijkkist, gewikkeld in de vlag van de Noord-Ierse nationale ploeg, terwijl jonge voetballertjes van de gemeenteschool waar Best destijds les volgde, de erewacht vormden. In de grote hall van het parlement volgden zo'n 300 genodigden de uitvaartdienst. Onder hen de huidige Manchestertrainer Alex Ferguson, de Zweedse manager van de nationale ploeg, Sven-Göran Ericksson, zijn voormalige ploegmaat bij Manchester Dennis Law en Sir Bobby Charlton.

.

Nu in het nieuws