Westerlo - Zulte Waregem; 2 - 2

Print
Westerlo heeft de slag tussen de revelaties van de eerste competitiefase niet kunnen winnen. De thuisploeg startte nochtans schitterend met twee goals van Jaja Coelho in het eerste kwartier. Meert en Leleu zorgden er nadien voor dat het Braziliaans sprookje geen happy end kreeg.
Westerlo-trainer Herman Helleputte moest de basis die Anderlecht vloerde op twee plaatsen wijzigen. Naast de geblesseerde Bert Evens verdween ook de geschorste Tom Van Imschoot uit de ploeg. Hierdoor stond Samir Beloufa voor het eerst aan de aftrap bij de thuisploeg als linksback en werd Jochen Vanarwegen naast Peter Utaka in de spits geposteerd. Bij Zulte Waregem opteerde trainer Franky Dury voor dezelfde elf die Club Brugge uit de Beker van België kieperden.
Met een plek in de topvijf als inzet startte de thuisploeg furieus. Het eerste kwartier had veel weg van een Braziliaanse samba waarin Jaja Coelho nogmaals zijn goudwaarde voor Westerlo toonde. Elf minuten had de parel van het Kuipke nodig om een 2-0-voorsprong op het scorebord te schilderen. Eerst kreeg hij de bal in de voeten geduwd door Janssens en nam hij Sengier met een geplaatst schot te grazen. Kort hierop bezondigde Vannieuwenhuyze zich even buiten het strafschopgebied aan een fout op Ntuka. Coelho krulde het leer over de muur buiten het bereik van een wanhopige Sengier. De bezoekers kreunden onder het aanvallend geweld van een ontketende thuisploeg. Zo moest Sengier alweer plat bij een loeier van Ntuka en kwam Coelho dicht bij zijn derde treffer van de avond. Wagemakers stuurde de Braziliaan in de diepte. Het schot dat volgde scheerde de lat. De bezoekers beperkten zich tot wat hoge ballen die probleemloos door Gaspercic werden geplukt. Tot in de slotfase van de eerste helft de partij een verrassende wending kreeg. Janssens duwde de bal ongelukkig in de voeten van Meert die het geschenk naast Gaspercic duwde.
Na de rust bleef de partij snel op en af gaan. Westerlo bouwde iets meer zekerheid in achteraan, maar toonde zich in het vierde kwartier het gevaarlijkst. Zo zoefde een afstandsschot van Janssens over de lat en knalde Utaka het leer op Sengier nadat hij De Brul in de wind had gezet. Op het uur hield Gaspercic de bezoekers wel van de gelijkmaker toen hij het schot van de doorgeboken Salou onschadelijk maakte. Dat was slechts uitstel want kort hierop kopte Dupré een hoekschop op Gaspercic die de bal in de voeten van Leleu duwde en deze scoorde van dichtbij. Coelho had inmiddels met een voetblessure het veld verlaten. Beide ploegen bleven in de slotfase verbeten voor de bal vechten terwijl het winnende doelpunt in de lucht hing. Zo kopte Janssens een vrije trap van Mennes nipt naast terwijl Gaspercic zich nog enkel keren moest reppen bij onder meer een schot van Salou, maar de 2-2 bleef tot het eindsignaal bevroren op het scorebord.

.

Nu in het nieuws