Club Brugge - Germinal Beerschot: 2 - 0

Print
Club toonde gisteren twee gezichten. Voor de rust leverde het knoeiwerk van de hoogste graad af. In de tweede helft knokte het zich op karakter voorbij de bekerhouder en blijft met 9 op 9 in het spoor van Standard en Anderlecht.
De landskampioen speelde ronduit zijn slechtste 45 minuten van het seizoen. In de opbouw ging het onnoemlijk traag en aanvallend geraakten de Bruggelingen geen stap vooruit. Het duurde tot op het kwartier vooraleer Ishiaku, die verrassend de voorkeur kreeg op Portillo, een schuchtere doelpoging waagde. In de gietende regen bleef Club aarzelend voetballen, waardoor het zich de toorn van de eigen supporters op de hals haalde. Halfweg de eerste helft kon Ishiaku na een afleggertje van Vermant uithalen. Luciano redde met een knappe refleks en haalde wat later een schot van Dufer uit de kruising. Langs de overzijde joeg de vrijstaande Gil een perfecte voorzet van Dosunmu naast.
Kort na de rust werd Gil door Chimedza knap diep getuurd. Butina redde met de voet. Op het uur haalde Balaban de landskampioen uit de zorgen toen hij een combinatie Ishiaku - Vermant met succes afrondde. In de slotminuut mocht Club nog een dikke kaars branden, toen Vermant een bal van Chimedza van de lijn weghaalde. Balaban maakte er in de slotseconde nog 2-0 van.

.

Nu in het nieuws