Moeskroen - Standard wordt niet herspeeld

De competitiewedstrijd Moeskroen - Standard van 30 oktober, die op 2-1 eindigde, moet niet herspeeld worden. Dat besliste gisteren de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) van de Belgische Voetbalbond.

Belga

Standard had een klacht ingediend omdat de Luikse club van mening was dat scheidsrechter Serge Gummienny in de bewuste wedstrijd een fout had gemaakt ten nadele van Standard. Het ging om een fase waarbij Standard-aanvaller Tchite diep in de eerste helft door Gumienny erg laat werd teruggefloten wegens buitenspel, op het moment dat hij de stand in evenwicht kon brengen. Net daarvoor was Standard-speler Karel Geraerts door Moeskroen-speler Steve Dugardein neergehaald toen hij op het punt stond om alleen door te gaan. Gumienny gaf balvoordeel, maar op het moment dat Tchite de bal recupereerde en leek te gaan scoren, floot Gumienny alsnog voor buitenspel.

Voor de CSC is de klacht ontvankelijk maar ongegrond en is het dossier gesloten. Het wordt dus niet doorgespeeld naar het Sportcomité. Of Standard in beroep gaat? "Daar houdt onze algemene directeur zich mee bezig. Hij kent de reglementen een pak beter", aldus Michel Preud'homme.