Demonstranten eisen maatregelen tegen broeikaseffect

Print
In verschillende landen zijn zaterdag in totaal tienduizenden mensen de straat op gegaan om daadkracht te eisen in de strijd tegen het broeikaseffect.
In het Canadese Montreal zijn deze dagen duizenden experts en afgevaardigden uit zo'n honderdtachtig landen bijeen op de klimaattop van de Verenigde Naties om nieuwe afspraken te maken over het tegengaan van de opwarming van de aarde en het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen. In Montreal demonstreerden volgens de politie zevenduizend mensen om aandacht te vragen voor de milieuproblematiek die de opwarming van de aarde met zich meebrengt. In Londen gingen tienduizend mensen de straat op, onder meer om bij de ambtswoning van de Britse premier Tony Blair een brief af te leveren waarin wordt opgeroepen tot naleving van het Kyoto-verdrag. Ook in dertig andere landen werd gedemonstreerd.

Het Kyoto-verdrag moet leiden tot een beperking van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen, maar is door de belangrijkste vervuiler, de Verenigde Staten, niet ondertekend. Daarom ageerden de demonstranten zaterdag vooral tegen de Amerikaanse president George Bush.

.

Nu in het nieuws