Plannen klaar voor heraanleg stationsbuurt Duffel

De voorbereiding en het overleg tussen De Lijn, NMBS en Aquafin om de Duffelse stationsbuurt op te smukken heeft jaren aangesleept. Maar uiteindelijk zijn de plannen voor de grondige heraanleg van de stationsomgeving en het verlengen van de Spoorweglaan klaar. De werkzaamheden starten in 2007 en duren ruim één jaar.

Chris Van Rompaey

De werkzaamheden, kostprijs: 4.385.701 euro, beginnen met de aanleg van een nieuwe rotonde op de Hondiuslaan en het verlengen van de Spoorweglaan vanaf de Stationsstraat tot die rotonde. Daarna volgt de heraanleg van het Stationsplein en de Hermansstraat.

In de derde fase komt de heraanleg van de Spoorweglaan tot aan het kruispunt met de Wouwendonkstraat aan bod. Tot slot wordt de Spoorweglaan verlengd tot aan de Rechtstraat.

Achter het station zorgt de NMBS voor 280 autoparkeerplaatsen. Samen met die langs de Spoorweglaan komt dat op een totaal van bijna zeshonderd: een verdubbeling van nu. In die laan zal de inplanting van een groot aantal bomen dit tot een waar parkeer-park herschapen. Het aantal fietsenstallingen verhoogt van 200 tot 368.