Geslaagde Fata Morgana lokt amper duizend bezoekers

Amper duizend sinjoren feestten mee met de 'Kom op tegen Kanker'-special van Fata Morgana. Frank Deboosere maakte van het feestje gebruik om bekend te maken dat 'Kom op tegen Kanker' dit jaar meer dan tien miljoen euro verzamelde.

BR>

'Kom op tegen Kanker'-peter Deboosere had vijf sinjoren bedacht met moeilijke opdrachten. Die brachten ze deze week allemaal met brio in vervulling. Enkel op de uitslag van Erwin, die 250.000 euro moest verzamelen, is het nog even wachten op de uitslag. Maar Siri verkocht voor 6.220 euro speelgoed, de stoet van twintig prachtig versierde opleggers was de moeite waard om de kou voor te trotseren, en het enthousiasme van Thomas' zwarte Pieten maakte veel goed.

Om de namiddag helemaal af te maken, organiseerde Glenn een spetterend klank-, dans- en lichtspektakel, met optredens van Admiral Freebee en Pim.

Toch klaagde een aantal deelnemers over het gebrek aan medewerking in Antwerpen. "Ik had meer steun verwacht van de stad Antwerpen", zuchtte Erwin. "Ze wisten al zes weken dat dit op handen was, en pas op het einde kregen we een beetje hulp." Ook Sergio was niet helemaal tevreden over deze speciale editie van het Eén-programma. "Er kwam géén steun uit de hoeken waarvan we het verwacht hadden", vertelde de presentator.

Voor Deboosere kon het worst wezen. Hij kon immers trots bekendmaken dat 'Kom op tegen Kanker' meer dan dan tien miljoen euro binnenhaalde. "Na de tsunamibenefiet vorig jaar hadden we niet gedacht zoveel geld te kunnen ophalen", aldus de weerman -die voor het evenement blijkbaar een fikse regenbui besteld had. "Maar dit bewijst dat Vlaanderen een hart heeft."

Ook de lage opkomst deed niets af aan het goede humeur van Deboosere. "Het is windkracht vijf, en ik weet wat dat wil zeggen. Windstoten tot 70 kilometer per uur. Het is fantastisch dat zoveel Antwerpenaars dat trotseerden."

Nu in het nieuws