Hersentumor velt ex-rallykampioen Burns

De Brit Richard Burns, de wereldkampioen rally van 2001, is vrijdag gestorven aan de gevolgen van een hersentumor. Dat maakte zijn familie zaterdag in een communiqué bekend. Burns werd 34 jaar.

Belga

Burns, die in april een hersenoperatie onderging, bevond zich al enkele dagen in coma. In 2003, twee jaar na zijn wereldtitel, moest Burns de rallycompetitie stopzetten, toen hij aan de leiding lag in het wereldkampioenschap. Hij verloor toen het bewustzijn aan het stuur van zijn wagen onderweg naar een wedstrijd.

"Vanaf het begin van zijn ziekte wist Richard dat het zeer moeilijk zou worden. Hij heeft moedig en met een goed humeur gevochten", schreef zijn familie. "Na zijn chemo- en radiotherapie kon hij het ziekenhuis in de zomer van 2004 niet verlaten. Een operatie begin dit jaar liet hem toe om bepaalde symptomen van de ziekte te verlichten en om actief te blijven. Zo kon hij in augustus deelnemen aan een optocht van wagens die hij tijdens zijn carrière bestuurde.

Hij was zeer ontroerd over zijn onthaal toen. Maar het mirakel vond niet plaats en Richard viel de laatste dagen in een coma", verduidelijkte het communiqué nog.