Nieuwe Harry Potter-film betovert opnieuw Amerikaanse publiek

De vierde Harry Potter-film bracht 102 miljoen dollar op tijdens het openingsweekend in de Verenigde Staten. Dat is een recordbedrag voor een film die uitkomt buiten de zomermaanden. In België komt "Harry Potter and the Goblet of Fire" op woensdag 23 november in de zalen.

Belga

De verfilming van het vierde boek uit de populaire reeks over de tovenaarsleerling Harry Potter van de Britse schrijfster J.K. Rowling kan dus op evenveel trouwe fans rekenen als de kinderboeken die ook veel volwassenen verleiden.

Nochtans bestond er bezorgdheid bij filmstudio Warner Bros. dat de generatie kinderen die de eerste film zag in 2001, "Harry Potter and the Sorcerer's Stone", zich ondertussen te oud zou vinden voor de avonturen van Potter en zijn vrienden op de school voor magie Hogwarts. Ook het meer gewelddadige karakter van de vierde film had eventueel gezinnen met jongere kinderen kunnen afschrikken. Maar in De Verenigde Staten lijkt de nieuwste Harry Potter-film ondertussen evenzeer deel uit te maken van de herfst als pompoenen, vallende bladeren en Thanksgiving.

Nu in het nieuws