Eerste gedichten van Dylan voor 78.000 dollar geveild

Op een veiling bij Christies's in New York werden maandag 16 bladzijden met gedichten van Bob Dylan verkocht voor 78.000 dollar.

Belga

De gedichten dateren uit de studentenperiode van de zanger. Tijdens diezelfde veiling hadden Jim Morrisson en Jimmy Hendrix minder succes.

De gedichten van Dylan, die hij tijdens zijn kort verblijf aan de universiteit van Minnesota schreef in 1959-60, werden tussen de 60.000 en 80.000 dollar geschat. Een Europese verzamelaar, wiens identiteit niet werd vrijgegeven, kocht de gedichten die het verkooprecord breken van manuscripten van de zanger. Soms abstract, soms meer verankerd in de realiteit, vermelden deze teksten bijvoorbeeld Dylans verlangen om te stoppen met roken, zijn vrienden, zijn relaties met vrouwen. "I have to quit smoking But I can't quit smoking I love to smoke Almost as much As I love to love".

Bij de andere stukken die geveild werden, was een gitaar - een Fender Stratocaster - van Eric Clapton. Die gitaar werd voor 36.000 dollar aan een Amerikaan verkocht.

Nu in het nieuws