Al 7 verdachte wedstrijden

Wij lijstten voor u even op welke wedstrijden volgens Duchâtelet als verdacht kunnen worden omschreven en gingen na of er effectief vreemde zaken plaatsvonden.

ghouben

15 JANUARI 2005:

STANDARD 4 - LIERSE 1

Een onkennelijk zwak Lierse ontsnapt aan een ware afstraffing. Opmerkelijk: Fassotte, die via medemaat Nikolovski, de bal in eigen doel trapt en zo de 2-0 op het bord brengt.

9 APRIL 2005:

BERGEN 4 - LA LOUVIÈRE 1

De Wolven laten zich als lammeren naar de slachtbank leiden. Erger nog: na de match worden de bezoekers door de onderzoekscomissie aan de tand gevoeld. De week voordien had La Louvière met een veredelde B-ploeg gespeeld tegen Club Brugge.

16 APRIL 2005:

CHARLEROI 1 - LIERSE 0

Lierse treedt aan met een sterk verjongde ploeg. Uitleg van trainer Put toen: “De bekerwedstrijd van komende woensdag op Club Brugge is belangrijker. Bovendien kreeg iemand van het bestuur de voorbije week een anoniem telefoontje waarin werd aangekondigd dat Charleroi de Lierse-spelers ferm zou aanpakken. Misschien was het een grappenmaker, maar ik koos toch voor zekerheid.”

8 MEI 2005:

LIERSE 1 - GENK 5

Opnieuw de B-ploeg van Lierse. Paul Put zit niet eens op de bank, hij verkiest een scoutingsopdracht in Tsjechië.

21 SEPTEMBER 2005:

LA LOUVIÈRE 2 - GENK 3

Een incidentrijke match. Bij een 2-1-stand knikt Bob Peeters de gelijkmaker binnen voorbij een stuntelende doelman Begovic. Even later begaat Teklak overbodig handspel in de eigen rechthoek. De Genkse penalty wordt omgezet door Vandenbergh. In de slotfase krijgt ook La Louvière een strafschop, maar Brahami stuit op Moons. Ariël Jacobs, technisch directeur van Genk,hoorde gisteren pas voor het eerst dat ook op deze wedstrijd zwaar gegokt zou zijn.

29 OKTOBER 2005:

STVV 1 - LA LOUVIÈRE 3

Onze verslaggever heeft het over een uitbraak van de vogelgriep. De Kanaries ondergaan de wedstrijd.

5 NOVEMBER 2005:

CERCLE 2 - STVV 1

Een mislukte balcontrole van Cyril Ramond en een dekkingsfout van Sander Debroux luiden een nieuwe nederlaag in. Ramond wordt ‘s anderendaags aan de tand gevoeld door het parket van Hasselt maar er wordt niks belastends gevonden. Hij gaat vrijuit.

Nu in het nieuws