"Er worden buiten gokcircuit nog matchen verkocht"

Het gokschandaal in en om het Belgische voetbal neemt steeds grotere vormen aan. De lijst van wedstrijden waar een reukje aan zou kleven, wordt met de dag langer. Niet in het minst door toedoen van Roland Duchâtelet.

ghouben

De STVVvoorzitter haalde gisteren opnieuw een paar voorbeelden aan. Daarbij La Louvière-Racing Genk van 21 september jongstleden. “Op die bewuste wedstrijd is even zwaar gegokt als op het duel STVV-La Louvière,”weet Duchâtelet.Voor wie het zich niet meer herinnert: de match tussen de Kanaries en de Wolven was bij de Engelse bookmaker Betfair goed voor een inzet van 600.000 euro.

En Duchâtelet gaat voort. “Standard-Lierse van vorig seizoen haalde bij de gokkantoren eveneens een torenhoge inzet.” Niet de enige keer trouwens dat Duchâtelet de naam Lierse of La Louvière laat vallen. Hij stelt zich ook vragen bij de veredelde B-ploegen die de toenmalige trainers van beide clubs, Put en Cartier, vorig seizoen in bepaalde wedstrijden tussen de lijnen brachten.

“Die matchen vallen buiten het gokschandaal. Er is niet buitensporig op gewed. Maar er waren toen zeker andere zaken aan de hand. Los van het gokcircuit, worden er immers nog andere wedstrijden verkocht. Bergen en La Louvière zijn op dat vlak zeker niet onbesproken. In hun onderlinge confrontatie op het einde van vorig seizoen - Bergen verkeerde toen in acuut degradatiegevaar - zijn ook rare dingen gebeurd. Dat het federaal parket zich intussen op de zaak heeft gestort, zegt genoeg. Ooit zal aan het licht komen dat de zogenaamde incidenten waar STVV bij betrokken zou zijn, slechts onbetekenende details zullen zijn.”

Nu in het nieuws