Van Rossem gehoord in lasterzaak Verstraeten-Dewael

Voor de Brusselse correctionele rechtbank zijn dinsdagnamiddag Jean-Pierre Van Rossem en Maurice De Velder gehoord als getuigen in de zaak waarin Frank Verstraeten zich moet verantwoorden voor smaad en laster tegen huidig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael. De zaak wordt voortgezet op 25 januari.

Belga

Patrick Dewael diende in 2002, toen hij minister-president van de Vlaamse gemeenschap was, een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen de voormalige baas van de Antwerpse megadancing Zillion, Frank Verstraeten, wegens smaad, laster en eerroof. Verstraeten had in een interview in het maandblad Menzo laten verstaan dat Dewael zich bij de toekenning van de radiolicentie van de commerciële zender 4FM zou hebben laten omkopen met kunstwerken.

Tijdens de zitting dinsdagnamiddag werden Jean-Pierre Van Rossem en Maurice De Velder gehoord als getuigen. Van Rossem had destijds als freelance journalist het Menzo-interview afgenomen. Maurice De Velder is de voormalige gedelegeerd bestuurder van Think Media, een beursgenoteerde groep die op het moment van de toekenning van de radiolicenties bijna de helft van de aandelen van 4FM bezat.

Van Rossem vertelde dinsdag onder meer dat hij ooit had gezien dat De Velder telefoneerde in het bijzijn van Verstraeten en na het telefoongesprek verklaarde dat Dewael ervoor zou zorgen dat 4FM de radiolicentie kreeg. De Velder ontkende dat verhaal ter zitting met klem.

Frank Verstraeten van zijn kant heeft vroeger ook verklaard dat er een gelijkaardig telefoongesprek had plaatsgevonden tussen De Velder en Christian Van Thillo, maar volgens hem was Jean-Pierre Van Rossem daar geen getuige van.

Maurice De Velder zat in 2002 acht maanden in voorhechtenis op verdenking van schriftvervalsing, witwaspraktijken, koersmanipulatie en inbreuken op de transparantiewetgeving. Aanleiding daarvoor was dat twee beurssessies voor de officiële toekenning van de licentie aan 4FM, het aandeel Think Media, dat de helft van de aandelen van 4FM bezat, fors omhoog ging.

Nu in het nieuws