Oudere militairen kunnen aan de slag in lokale politiezones

Vanaf 2006 kunnen 250 militairen van veertig en ouder aan de slag in de lokale politiezones om er administratieve en logistieke taken uit te voeren.

Belga

Minister van Defensie André Flahaut en minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael hebben daartoe dinsdag een protocolakkoord ondertekend.

Het gaat om een proefproject van één jaar dat vervolgens zal geëvalueerd worden. De militairen zullen over de verschillende zones worden verdeeld op basis van de vraag van die zones zelf.

Minister Dewael benadrukte dinsdag dat het om een win-win-situatie gaat voor zowel Defensie als Binnenlandse Zaken. Dewael kan meer blauw op straat sturen, Flahaut draagt bij tot zijn doelstelling om tegen 2015 het Belgische leger af te slanken en vooral drastisch te verjongen.

Er zijn al een aantal projecten die het oudere militairen mogelijk maakt hun carrière af te sluiten in interessante functies maar bij andere departementen dan Defensie. Honderdvijftig militairen maakten de overstap naar het veiligheidskorps dat gedetineerden overbrengen van de gevangenis naar het justitiepaleis. Dit jaar gingen 110 militairen ook aan de slag bij de gemeenten om er te helpen bij de uitreiking van de elektronische identiteitskaart. En binnenkort zullen 32 militairen de Astrid-telefooncentrales bemannen om er noodoproepen van burgers te beantwoorden.

Nu in het nieuws