"Verwondingen mishandelde baby getuigen van extreem zwaar geweld"

"De verwondingen van de kleine X. zijn het best te vergelijken met die van een kind dat tegen 70 kilometer per uur door de voorruit van een auto vliegt."

Belga

Dat verklaarde wetsdokter Werner Jacobs dinsdagmorgen voor het Antwerpse hof van assisen, waar David B. (30) en Cindy C. (28) uit Mechelen terechtstaan voor de doodslag, foltering en opzettelijke slagen aan hun zeven maanden oude dochtertje X.

Baby X. lag op 5 december 2002 dood in haar bedje. Door de blauwe plekken in haar gezicht koesterde de urgentiearts onmiddellijk argwaan en verwittigde hij de politie. Uit de autopsie bleek dat het meisje gedurende haar korte leven zwaar mishandeld werd.

Bij het kleintje werden twaalf nog niet volledig geheelde ribbreuken vastgesteld. Ook het linker bovenbeentje en de linker bovenarm waren ooit gebroken geweest.

Wat de baby uiteindelijk fataal werd, was een zwaar schedel- en hersentrauma. "Bijna het volledige achterhoofd van het kind was verbrijzeld", verduidelijkte wetsdokter Jacobs aan de hand van de röntgenfoto's.

Nu in het nieuws