Portiers geraakten slaags met Beerschotfans

Vier portiers van de Antwerpse discotheek Nanno hangen maximaal acht maanden boven het hoofd.

ghouben

Toen zij probeerden te verhinderen dat Beerschotsupporters een feestje met Antwerpfans wilden verstoren, ontstond een massale vechtpartij. Portiers Dirk M. en Christiaan H. zagen op 13 juni 2003 rond 6u drie taxi’s en een auto arriveren aan discotheek Nanno aan de Ledeganckkaai. Ze waren op hun hoede omdat het huisreglement voorschrijft dat grote groepen op dat uur niet meer binnen mogen.

Toen ze bovendien merkten dat het vijftiental dronken was en het zich bekendmaakte als aanhangers van voetbalclub Beerschot, maakten ze het gezelschap duidelijk dat het niet welkom was. In de dancing was immers een privé-feest bezig waar Antwerpfans op aanwezig waren. Na enige discussie leken de geweigerde bezoekers te vertrekken, tot er plots een handgemeen ontstond met een portier.

Daarop begon een massale vechtpartij waar ook enkele klanten bij betrokken raakten. Mede omdat verschillende getuigen verklaarden dat een allochtone portier het gevecht was begonnen, pleitten Dirk M. en Christiaan H. onschuldig. Laatstgenoemde gaf wel toe dat hij zich verweerde met een stok toen de groep op hem afkwam.

Frank L. vroeg zich af waarom portiers steeds het slachtoffer worden van hun kwalijke reputatie. Khalel S. werkte niet als portier in Nanno, maar werd herkend als de man die begon te vechten. Voor Christiaan H. werd zes maanden gevraagd. De drie anderen, riskeren net als Lodewijk V. die verstek liet, acht maanden. Vonnis op 6 december.

Nu in het nieuws