Ekerse arts vijfde keer in vijf jaar slachtoffer van diefstal

De dokterstas van Leopold Duytschaever (65) werd leeggeroofd bij een auto-inbraak in Kapellen. Hij mist onder meer voorschriften en medicijnen.

ghouben

De voorbije vijf jaar was de Ekerse dokter ook al het slachtoffer van een autodiefstal en drie inbraken.

De Ekerse dokter Leopold Duytschaever was zondagavond op bezoek bij kennissen in de Dorpsstraat in Kapellen. ”Ze hadden nog gezegd dat ze hun poort in de Kerkstraat zouden opendoen, zodat ik mijn wagen binnen kon parkeren.” Maar het mocht niet baten, want rond 23u bleek de achterruit van de wagen ingeslagen te zijn.

”Mijn tas stond achterin”, zegt dokter Duytschaever. ”Die heb ik altijd bij, want als ik ergens ben, wordt er toevallig altijd wel iemand ziek. De tas was opnieuw dichtgemaakt, maar wel eerst leeggehaald. Medicijnen, spuiten, naalden, mijn portefeuille met geld en documenten, een paspoort van vroeger in het leger... allemaal weg.”

Ook een blanco voorschiftenboekje hadden de dieven meegenomen. ”Dat vind ik nog het ergste en dat heb ik ondertussen al aan de Orde van Geneesheren gemeld. Je weet nooit wat ze met die voorschriften aanvangen. Alles dat daarmee wordt gekocht, komt op mijn conto. Wat doet men eigenlijk om de kleine criminaliteit te bestrijden? Volgens mij tiert die toch wel welig.”

”Kijk, ik ben veertig jaar dokter”, vervolgt Duytschaever. ”De eerste 35 jaar heb ik niets meegemaakt. Vroeger stond mijn auto nog met de sleutel op het contact voor de deur. Maar de laatste vijf jaar... Mijn groene jeep gestolen (en zelf teruggevonden), drie keer ingebroken in de praktijk, de autoradio voor de deur uit de auto van mijn zoon gehaald, en nu dit.”

”Die goed-nieuwsshow over dalende criminaliteitscijfers... Jaja. Wat doet men concreet om ons meer te beschermen? Je moet jezelf al haast in een gevangenis opsluiten om de boeven buiten te houden. Men zou meer preventief moeten werken. Vroeger zag je een combi wel eens stoppen om iemand zijn paspoort te vragen, maar dat doen ze nu niet meer. Al moet ik wel zeggen dat de Kapelse politie heel beleefd en behulpzaam was.”

Nu in het nieuws